Facebookpixel

Over Ons

Wat in 2010 begon als uit de hand gelopen hobby groeide uit tot wat Maison Fleurie vandaag is. Van Workshops tot huwelijken tot Events als ‘De Nacht Van Exclusief’ geen uitdaging is groot voor Team Maison Fleurie!

Maison Fleurie

 

Een huis vol passie en creativiteit

‘Een winkel midden in een romantische comedy met Hugh Grant en Julia Roberts’ vertelde een klant
ons ooit geamuseerd. Of ‘een plaats waar je altijd wel een cadeautje kunt vinden’. Naast bloemen
kun je bij Maison Fleurie ook terecht voor kleine decoratie en originele geschenkartikelen. Het grote
aanbod op beperkte oppervlakte zorgt dat je steeds iets nieuws ontdekt.

Veerle

 

Combineer een opleiding regentaat Huishoudkunde, enkele jaren ervaring in lesgeven, Syntra avondscholing florist en liefde voor bloemen en je krijgt de perfecte persoon voor het geven van Workshops bloemschikken voor jong en oud, ervaren en beginnende cursisten. Zo begon het allemaal voor Veerle in 2010.

De lijst met cursisten werd steeds langer en opdrachten als huwelijken en feesten groeiden mee. In 2016 gaf Veerle haar job op en opende haar winkel ‘Maison Fleurie’.

Tom

 

Software ontwikkelen en websites bouwen lukte niet meer toen het eind 2017 duidelijk werd dat Veerle de winkel niet meer alleen aankon. Dus met spoed een opleiding korenschoof handgebonden boeketten maken gaan volgen in het Boerma Instituut in Nederland.

Honderden boeketten later besloten we samen de winkel verder uit te bouwen en Maison Fleurie stevig op de kaart te zetten.

Visie

 

Mooie bloemen maken blije mensen. Daarvoor gaan we steeds op zoek naar super verse bloemen, van super kwaliteit die we bewaren en leveren in aangepast water voor maximale houdbaarheid.

Bloemen kopen we rechtstreeks op de Flora Holland veiling (grootste bloemenveiling ter wereld) waar we kunnen kiezen uit een gigantische aanbod bloemen van lokale kwekers en kwekers van over de ganse wereld.

 

Decoratie kopen we in beperkte hoeveelheden bij verschillende leveranciers zodat we een exclusief maar betaalbaar assortiment kunnen aanbieden.

 

Een winkel is hard en lang werken en dus moet het werken leuk zijn. Samen zoeken naar de perfecte kleuren voor een boeket, het perfecte geschenk of dat ene ontbrekende stuk voor in de woonkamer…

Een babbel, meeleven in de vreugde van de trouwers, een traantje wegpinken wanneer je een uitvaart bespreekt… Het leven zoals het is…